Voor bedrijven

AUTHENTIEK LEIDERSCHAP

‘Authentiek leiderschap, leiden door luisteren, jezelf zijn in contact’. Het zijn een paar uitspraken die van toepassing zijn op leiding geven. In een bedrijf, maar ook in de tango. De tango blijkt een prachtige metafoor voor het ‘echte’ leven.

Wat je tegenkomt in de dans vertaalt zich naar je dagelijkse realiteit, en omgekeerd. Tango is dè dans van leiden en volgen, een dans van inspiratie. Tango gaat over focus. Door jezelf te ervaren in contact met de ander kun je wezenlijk luisteren naar die ander. Als je het doel voor ogen houdt ontstaat de weg vanzelf.

Leiden – leiding geven – en volgen, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Soms moet een leider de volger zijn. Minstens moet hij weten hoe het is om te volgen – om je te laten leiden . Hoe kun je volgen zonder te volgzaam te zijn, hoe kun je leiden zonder de baas te spelen? Daarover gaat deze training.

Door middel van gerichte oefeningen kom je jezelf echter directer tegen en werk je met de tussenruimte tussen leider en volger. Je kunt je niet meer verschuilen achter woorden maar ervaart fysiek hoe je werkelijk in dialoog staat met de ander, hoe je reageert op verschillende volgers en leiders. Hoe je vanuit intuïtie de leiding kunt behouden en versterken door een beroep te doen op de authenticiteit van de volger. Zonder volger valt er immers niets te leiden, het is een constant samen spelen, een dans!

Training op maat

Tango Abrazo biedt trainingen aan voor leidinggevenden en professionals die op een authentieke manier willen leren te bewegen in hun werk (en leven). In overleg kunnen we de training aanpassen aan uw specifieke wensen.

Deze training is al een aantal keren gegeven, oa aan de politie academie in Warnsveld, het inspiratieteam van Hogeschool Windesheim, universiteit Twente en recent op een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden bij De Broekriem in Deventer. En altijd weer met veel succes en plezier!

Bent u geïnteresseerd in deze bijzondere vorm van trainen, neem dan contact op met Liesbeth Menken (06-48 01 79 61) om de mogelijkheden en kosten te bespreken.

 

Verder biedt Liesbeth aan individuele privelessen, danstherapie/relatietherapie, supervisie (LVSC en FVB geregistreerd).

Verder tangoworkshops en optredens voor allerlei prive- en zakelijke gelegenheden.

Zondag 25 april staat een Inspiratiedag Dans van de Liefde gepland, RELATIETHERAPIE VOLGENS EFT EN TANGO, samen met EFT therapeut Dick de Bruijn uit Amsterdam en coach Egbert Oldenboom.
zie www.dansvandeliefde.nl