Docenten Liesbeth Menken en Hans van den Brink

Tango Abrazo is de tangoschool van Liesbeth Menken die in het jaar 2000 is opgericht. Tango Abrazo werd al snel bekend door gezellige salons in de Boze Goudvis, Vrije school, Fermerie en Latijnse school. Tegenwoordig organiseert ze deze af en toe in Kasteel Hackfort en in Hotel Gaia, en in de Proeflokalen.

MINOLTA DIGITAL CAMERALiesbeth Menken danst nu 34 jaar met veel liefde de tango. Zij geeft in Deventer les, 22 jaar lang met Koos Volkers, en nu met Hans van den Brink.
Belangrijk in de lessen van Tango Abrazo is: Verbinding, aandacht, contact, bewegingsvrijheid, muzikale beleving en expressie.

Liesbeth Menken is van origine bioloog, en daarna danstherapeut/relatie therapeut en leiderschapstrainer, en heeft een eigen praktijk voor supervisie, coaching en training op basis van Psychosynthese en Creatieve therapie. Zij was 30 jaar docent en supervisor Creatieve therapie aan de Hogeschool van Utrecht. Zij is in 2000 gestart met tangoschool Tango Abrazo in Deventer en Zwolle. Daarnaast heeft zij les gegeven in tango en danstherapie in Kaapstad en Finland.

In haar privelessen kan desgewenst een relatie therapeutische inhoud gegeven worden.

Samen met Koos Volkers heeft ze een aantal malen de training Authentiek Leiderschap gegeven, aan de politieacademie in Warnsveld, het inspiratieteam van Hogeschool Windesheim, Universiteit Twente, international Businesschool, de Broekriem.

Zij vertelt: “Nadat ik vele soorten dans had gedaan vond ik 34 jaar geleden de Argentijnse tango. De tango is voor mij DE dans van contact. Van de volger vraagt het een volledige overgave om te komen tot echte intimiteit. Het is geen passieve rol, maar een actief en expressief aanwezig zijn!

Hans van den Brink…

Hieronder een filmpje van Liesbeth & Herman tijdens een optreden in de Deventer Schouwburg.