Liesbeth Menken

Tango Abrazo is de tangoschool van Liesbeth Menken die in het jaar 2000 is opgericht. Tango Abrazo werd al snel bekend door gezellige salons in de Boze Goudvis, Vrije school, Fermerie en Latijnse school. Tegenwoordig organiseert ze deze af en toe in Kasteel Hackfort, en nu ook in Hotel Gaia.

MINOLTA DIGITAL CAMERALiesbeth Menken danst nu 31 jaar met veel liefde de tango. Zij geeft inmiddels alleen in Deventer les, 20 jaar lang met Koos Volkers. Belangrijk in de lessen van Tango Abrazo is: aandacht, contact, bewegingsvrijheid, muzikale beleving en expressie.

Dit seizoen hebben we een prachtig team docenten: Liesbeth met Koos Volkers, en Jacqueline Kips.

Liesbeth Menken is van origine bioloog, en daarna danstherapeut/relatie therapeut en leiderschapstrainer, en heeft een eigen praktijk voor supervisie, coaching en training op basis van Psychosynthese en Creatieve therapie. Zij was 30 jaar docent en supervisor Creatieve therapie aan de Hogeschool van Utrecht. Zij is in 2000 gestart met tangoschool Tango Abrazo in Deventer en Zwolle. Daarnaast heeft zij les gegeven in tango en danstherapie in Kaapstad en Finland.

Zij vertelt: “Nadat ik vele soorten dans had gedaan vond ik 31 jaar geleden de Argentijnse tango. De tango is voor mij DE dans van contact. Van de volger vraagt het een volledige overgave om te komen tot echte intimiteit. Het is geen passieve rol, maar een actief en expressief aanwezig zijn

Hieronder nog een recent filmpje van Liesbeth & Herman tijdens een recent optreden in de Deventer Schouwburg.

 

Met Koos Volkers heeft ze in totaal al 20 jaar lesgegeven.

Hij geeft nu ook al een paar jaar les in Anna Rosa in Utrecht.

KOOS VOLKERS is vanaf jonge leeftijd bezig met beweging en muziek.

25 jaar geleden begon hij met de Argentijnse tango. Hij heeft zich alle stijlen eigen gemaakt en gelooft in een voortdurende ontwikkeling  van de dans. Sinds 2001 geeft hij les. Naast tangodocent is Koos ook yogadocent.

“Voor mij is contact de basis van de tango. Contact van de danser met zichzelf, de ander, de vloer en de muziek. Hoe meer verbinding of eenheid we ervaren, hoe meer vrijheid er is.

Vrijheid van beweging, het uiten, beleven en delen van gevoelens. Communicatie als inspiratie.

 

RINUS DE LOOS heeft 9 jaar lesgegeven bij El Gancho in Utrecht.

Rinus de Loos instrueert, traint, coacht en begeleidt;
voor stevigheid, helderheid, doelgerichtheid, en jouw eigen weg naar muziek, leiden en plezier.

Hij zegt:

Voor mij is Tango volledig opgaan in de nacht, mooie kleren aan, de dans met al zijn glorie en variatie, de muziek die de ziel raakt en bespeelt, en dan het paar, waarin ik graag mezelf toon en haar laat weten hoe blij ik ben om samen de tanda te dansen, en haar aanwezigheid te ervaren.

In mijn ogen is een docent niet alleen een aangever van tangofiguren, maar ook een trainer en begeleider. Ik heb het geluk gehad, veel docenten te hebben gehad waarin ik geloofde en waar ik steun vond, en die mij alsmaar weer geduldig lieten oefenen, totdat ik kon dromen en gaan en genieten.

Ik draag dat graag over aan startende en gevorderde dansers, waarbij ik met name de mannen wil bijstaan.

 

JACQUELINE KIPS

Jacqueline begon met tangodansen in 1990 en werd meteen gegrepen door de prachtige muziek en mooie dansbewegingen.

Al snel werd hobby ook beroep en is ze gestart,  samen met Oliver Kruse, met een eigen dansschool in Duitsland, in Aachen. Hierna heeft ze jarenlang bij verschillende dansscholen gewerkt. Onder andere 10 jaar bij El Corte in Nijmegen en bij El Gancho in Utrecht.

Jacqueline is afgestudeerd aan het conservatorium te Enschede als danstherapeute, is Pilatusdocent en reist door het land en de wereld voor de dans.

&nbsp