Liesbeth Menken

Tango Abrazo is de tangoschool van Liesbeth Menken die in het jaar 2001 is opgericht. Tango Abrazo werd al snel bekend door gezellige salons in de Boze Goudvis. Tegenwoordig organiseert ze deze af en toe in Kasteel Hackfort.

MINOLTA DIGITAL CAMERALiesbeth Menken danst nu vijfentwintig jaar met veel liefde de tango. Zij geeft inmiddels alleen in Deventer les, nu 17 jaar  met Koos Volkers. En vanaf nu met Jeroen Vervoort.Belangrijk in de lessen van Tango Abrazo is: aandacht, contact, bewegingsvrijheid, muzikale beleving en expressie.

Liesbeth Menken heeft een eigen praktijk voor supervisie, coaching en training op basis van psychosynthese, en was 30 jaar docent en supervisor Creatieve therapie aan de Hogeschool van Utrecht. Zij is in 2001 gestart met tangoschool Abrazo in Deventer en Zwolle. Daarnaast heeft zij les gegeven in tango en danstherapie in Kaapstad, België, Finland en Zweden.

Zij vertelt: “Nadat ik vele soorten dans had gedaan vond ik 25 jaar geleden de Argentijnse tango. De tango is voor mij DE dans van contact. Van de volger vraagt het een volledige overgave om te komen tot echte intimiteit. Het is geen passieve rol, maar een actief en expressief aanwezig zijn.”

Hieronder nog een recent filmpje van Liesbeth & Herman tijdens een recent optreden in de Deventer Schouwburg.