Cursus

De Argentijnse tango bestaat uit drie verschillende dansen: de tango zelf, de milonga – een snelle, vrolijke voorloper van de tango – en de tangowals. Verder zijn er vele verschillende muziek- en dansstijlen. Er is niet één uniforme, voorgeschreven dansstijl. Iedereen kan uiteindelijk zijn eigen dansstijl kiezen, bijvoorbeeld een open of gesloten danshouding.

Korte “PreSummer Course” cursus van vijf lessen met hoofdthema Muzikaliteit (Neo, wals, milonga ėn tango)

Dinsdagavonden: 16, 23, 30 mei, 6 en 13 juni 2023
Lokatie Kunstcircuit Deventer

Tijden:
19:00 – 19:30 Indansen
19:30 – 20:45 Les
20:45 – 22:00 Practica/Salon

Prijs 85 euro p.p.

—————————————-

Lesdata voorjaar 2023:
10, 17, 24, 31 januari, 7, 14, 21 februari, (28 februari geen les ivm. voorjaarsvakantie) 7, 14, 21 28 maart, 4, 11, 18 (met Jacqueline) en de laatste les is 9 mei.
Géén les: 25 april en 2 mei.

In de lessen van Tango Abrazo besteden we veel aandacht aan de danshouding, de manier van bewegen, het dansen op verschillende tangoritmes en vooral aan het leiden en volgen. Elke beweging ontstaat vanuit de muziek en vanuit de gerichtheid van de danspartners op elkaar. Daarnaast worden in de cursus een aantal basispassen en technieken geleerd. Het gaat daarbij niet om het aanleren van voorgeschreven figuren, maar om het leren spelen met het eigen lichaam. De basistechnieken stellen je in staat om zelf te kunnen improviseren op de muziek.

Welkom bij TangoAbrazo !

 

Een cursus Argentijnse tango kun je op drie niveaus volgen. We bieden een beginnerscursus aan, een cursus voor de gevorderde tangodansers en een practicum voor dansers van een gevorderd niveau.

De lessen voor seizoen 2023 starten in Deventer op dinsdag 10 januari met proeflessen, en zijn elke week,muv vakanties, 15 lessen De lessen duren een uur en 15 minuten:

-van 19:00-20:15 uur (beginners)
-van 20:15-21:30 uur (gevorderd) en
-tot 22:00 uur uitdansen.

Liesbeth geeft in Deventer les met Koos Volkers; in deze lessen verdiepen we in de gevorderden groep een aantal tangothemas, zoals voleos, volcadas en colgadas, ganchos in beweging, ocho cortado en cortes.
In Zutphen zijn de lessen met Liesbeth en Hans van den Brink, en soms ook met Jacqueline.

een aantal lessen samen met Jacqueline Kips, ervaren tangodocente uit Nijmegen, bij oa El Corte. In de week wordt de stof uit voorgaande les verdiept met basisprincipes als verbinding, houding, muzikaliteit en echt samen creerend dansen in de muziek, en volgerstechniek en versieringen voor de volgers! Kortom dit seizoen een prachtig team!

Je betaalt 255 euro p/p voor 15 lessen. De eerste les is een proefles en hoeft niet te worden betaald als je alleen komt proeven, en besluit niet verder te gaan.
Voor de cursisten is het gewoon de eerste les.
Als je twee cursussen volgt, betaal je anderhalve cursus,dit geldt ook voor invallers die immers ook les en aandacht krijgen.

De lessen worden gegeven in Kunstcircuit, Keizerstraat 70 in Deventer, een gezellige plek in de Deventer binnenstad met parkeergelegenheid (1,00 eu/uur na 19:00u.) om de hoek bij de Centrumgarage, Op de Keizer 1 in Deventer.

Cursusdata najaar 2022

In Zutphen in de Proeflokalen, Vischpoortplein 16, gratis P en Vlakbij het Station.

Opgeven

Je kunt je opgeven voor de cursus bij Liesbeth (06 – 48 01 79 61) of per email.

Partner gezocht

Het is handig als je inschrijft met een partner. Maar mocht je geen partner hebben en toch graag willen tangodansen, neem dan contact op met Liesbeth. Je kunt natuurlijk ook naar de proefles komen om te kijken of er meerdere mensen zonder partner zijn.