Cursus

De Argentijnse tango bestaat uit drie verschillende dansen: de tango zelf, de milonga – een snelle, vrolijke voorloper van de tango – en de tangowals. Verder zijn er vele verschillende muziek- en dansstijlen. Er is niet één uniforme, voorgeschreven dansstijl. Iedereen kan uiteindelijk zijn eigen dansstijl kiezen, bijvoorbeeld een open of gesloten danshouding.

Een cursus Argentijnse tango kun je op twee niveaus volgen. We bieden een beginnerscursus aan en een cursus voor de gevorderde tangodansers.

De lessen voor seizoen 2024 starten in Deventer op dinsdag 23 januari, met proeflessen, en zijn elke week,muv vakanties, 15 lessen. De lessen duren een uur en 15 minuten:

-van 19:00-20:15 uur (beginners)
-van 20:15-21:30 uur (gevorderd) en
-tot 22:00 uur uitdansen.

Cursusdata:
23 en 30 januari
6/20/27 februari
12/19/26 maart
2/9/16/23 april
7/14/21 mei

Liesbeth geeft in Deventer les met Hans van den Brink.
In de beginnerscursus leer je de taal van de tango, hoe te leiden en volgen, en samen te improviseren.
In de lessen in de gevorderden groep, verdiepen we een aantal tangothemas, zoals voleos, volcadas en colgadas, ganchos in beweging, ocho cortado en cortes; maar leren we vooral erop te spelen en te dansen samen en in de muziek!

Regelmatig wordt de stof uit voorgaande les verdiept met basisprincipes als verbinding, houding, muzikaliteit en echt samen creerend dansen in de muziek, en volgers techniek en versieringen voor de volgers!

Je betaalt 255 euro p/p voor 15 lessen. De eerste les is een proefles en hoeft niet te worden betaald als je alleen komt proeven, en besluit niet verder te gaan.
Voor de cursisten is het gewoon de eerste les.
Als je twee cursussen volgt, betaal je anderhalve cursus,dit geldt ook voor invallers die immers ook les en aandacht krijgen.

De lessen worden gegeven in Kunstcircuit, Keizerstraat 70 in Deventer, een gezellige plek in de Deventer binnenstad met parkeergelegenheid (1,00 eu/uur na 19:00u.) om de hoek bij de Centrumgarage, Op de Keizer 1 in Deventer.

Opgeven

Je kunt je opgeven voor de cursus bij Liesbeth (06 – 48 01 79 61) of per email.

Partner gezocht

Het is handig als je inschrijft met een partner. Maar mocht je geen partner hebben en toch graag willen tangodansen, neem dan contact op met Liesbeth. Je kunt natuurlijk ook naar de proefles komen om te kijken of er meerdere mensen zonder partner zijn.