Cursus

De Argentijnse tango bestaat uit drie verschillende dansen: de tango zelf, de milonga – een snelle, vrolijke voorloper van de tango – en de tangowals. Verder zijn er vele verschillende muziek- en dansstijlen. Er is niet één uniforme, voorgeschreven dansstijl. Iedereen kan uiteindelijk zijn eigen dansstijl kiezen, bijvoorbeeld een open of gesloten danshouding.

Start nieuwe lessen najaar 2018; gratis proeflessen voor alle niveaus op dinsdag 4 september!!

In de lessen van Tango Abrazo besteden we veel aandacht aan de danshouding, de manier van bewegen, het dansen op verschillende tangoritmes en vooral aan het leiden en volgen. Elke beweging ontstaat vanuit de muziek en vanuit de gerichtheid van de danspartners op elkaar. Daarnaast worden in de cursus een aantal basispassen en technieken geleerd. Het gaat daarbij niet om het aanleren van voorgeschreven figuren, maar om het leren spelen met het eigen lichaam. De basistechnieken stellen je in staat om zelf te kunnen improviseren op de muziek.

Start nieuwe lessen najaar 2018; gratis proeflessen voor alle niveaus op dinsdag 4 september!!

Een cursus Argentijnse tango kun je op drie niveau’s volgen. We bieden een beginnerscursus aan, een cursus voor de gevorderde tangodansers en een practicum voor dansers van een gevorderd niveau.

De lessen voor seizoen 2018 starten op dinsdag 4 september en zijn elke week. De lessen duren een uur en 15 minuten:
-van 19:00-20:`15 uur (beginners)
-van 20:15-21:30 uur (gevorderd) en
-tot 2200 uitdansen.

Je betaalt 210 euro p/p voor 15 lessen. De eerste les is een proefles en hoeft niet te worden betaald als je besluit niet verder te gaan.

De lessen worden gegeven in Kunstcircuit, Keizerstraat 70 in Deventer, een gezellige plek in de Deventer binnenstad met parkeergelegenheid (0,50 eu/uur) om de hoek bij de Centrumgarage, Op de Keizer 1 in Deventer.

Cursusdata 2018

4 september tm 11 december 2018

Opgeven

Je kunt je opgeven voor de cursus bij Liesbeth (06 – 48 01 79 61) of per email.

Partner gezocht

Het is handig als je je inschrijft met een partner. Maar mocht je geen partner hebben en toch graag willen tangodansen, neem dan contact op met Liesbeth. Je kunt natuurlijk ook naar de proefles komen om te kijken of er meerdere mensen zonder partner zijn.