Cursus

De Argentijnse tango bestaat uit drie verschillende dansen: de tango zelf, de milonga – een snelle, vrolijke voorloper van de tango – en de tangowals. Verder zijn er vele verschillende muziek- en dansstijlen. Er is niet één uniforme, voorgeschreven dansstijl. Iedereen kan uiteindelijk zijn eigen dansstijl kiezen, bijvoorbeeld een open of gesloten danshouding.

Start nieuwe lessen voorjaar 2021; gratis proeflessen voor alle niveaus op dinsdag 31 augustus 2021,mits we weer mogen lesgeven volgens de corona maatregelen..!!

In de lessen van Tango Abrazo besteden we veel aandacht aan de danshouding, de manier van bewegen, het dansen op verschillende tangoritmes en vooral aan het leiden en volgen. Elke beweging ontstaat vanuit de muziek en vanuit de gerichtheid van de danspartners op elkaar. Daarnaast worden in de cursus een aantal basispassen en technieken geleerd. Het gaat daarbij niet om het aanleren van voorgeschreven figuren, maar om het leren spelen met het eigen lichaam. De basistechnieken stellen je in staat om zelf te kunnen improviseren op de muziek.

Start nieuwe lessen najaar 2021; gratis proeflessen voor alle niveaus op dinsdag 31 augustus!

Start lessen in Vorchten donderdag 23 september 20.00-21.15 uur.
8 lessen:
23 september tm 2 december 2020, muv herfstvakantie 21 oktober en 4 november, start 7 oktober.
 

Een cursus Argentijnse tango kun je op drie niveaus volgen. We bieden een beginnerscursus aan, een cursus voor de gevorderde tangodansers en een practicum voor dansers van een gevorderd niveau.

De lessen voor seizoen 2021 starten in Deventer op dinsdag 31 augustus met gratis proeflessen, en zijn elke week,muv vakanties, 15 lessen tot de kerst.. De lessen duren een uur en 15 minuten:
-van 19:00-20:15 uur (beginners)
-van 20:15-21:30 uur (gevorderd) en

-bij voldoende belangstelling een vergevorderde groep
-tot 22:00 uur uitdansen.

Liesbeth geeft om de week les met Koos Volkers; in deze lessen verdiepen we in de gevorderden groep een aantal tangothemas, zoals voleos, volcadas en colgadas, ganchos in beweging, ocho cortado en cortes.

een aantal lessen samen met Jacqueline Kips, ervaren tangodocente uit Nijmegen, bij oa El Corte. In de week wordt de stof uit voorgaande les verdiept met basisprincipes als verbinding, houding, muzikaliteit en echt samen creerend dansen in de muziek, en volgerstechniek en versieringen voor de volgers! Kortom dit seizoen een prachtig team!

Je betaalt 230 euro p/p voor 15 lessen. De eerste les is een proefles en hoeft niet te worden betaald als je alleen komt proeven, en besluit niet verder te gaan.
Voor de cursisten is het gewoon de eerste les.

Schema

De lessen worden gegeven in Kunstcircuit, Keizerstraat 70 in Deventer, een gezellige plek in de Deventer binnenstad met parkeergelegenheid (0,50 eu/uur) om de hoek bij de Centrumgarage, Op de Keizer 1 in Deventer.

Cursusdata najaar 2020

31 augustus tot en met 11 januari 2022, muv herfstvakantie 19/10 en 2/11.
er komt nog een schema, welke les Koos er is en welke Jacqueline.

Opgeven

Je kunt je opgeven voor de cursus bij Liesbeth (06 – 48 01 79 61) of per email.

Partner gezocht

Het is handig als je inschrijft met een partner. Maar mocht je geen partner hebben en toch graag willen tangodansen, neem dan contact op met Liesbeth. Je kunt natuurlijk ook naar de proefles komen om te kijken of er meerdere mensen zonder partner zijn.